OBS! Vi er flyttet til Nørre Torv 1 (tidligere Danske Bank) inde i Espergærde

Centret. Vi glæder os til at byde jer velkommen i nye omgivelser

Der kan bestilles tid på telefon​

Velkommen Tandlægerne Duedahl-Skov

Hos Tandlægerne Duedahl-Skov er vi et erfarent​ team af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der alle kan sikre dig en behandling med så få gener som muligt.

Mundhygiejne og din ånde

God mundhygiejne kan opnås ved at huske de tre T’er:

  • Tandbørste
  • Tandtråd
  • Tungerenser


Tandbørsten fjerner ikke alle urenheder, derfor skal du også bruge tandtråd og tungerenser.
Dette er vigtigt, ikke kun for at bekæmpe dårlig ånde, men også for at få en god sund mundhygiejne der mindsker risiko for huller og parodontose.

Ånde

Dårlig ånde kan komme fra dårlig mundhygiejne, især fra plak mellem tænderne og din tungebelægning. Det sker når rester af din mad bliver siddende på og mellem tænderne, og ikke bliver fjernet. Maden rådner, bakterier vokser og dårlig ånde opstår.


I modsætning til hvad mange tror, er dårlig lugt fra maven meget sjældent. Med mindre det kommer fra en bøvs eller efter at have spist feks. løg eller hvidløg. Løglugt fra munden forsvinder efter maden er absorberet i din blodstrøm. Du kan midlertidigt skjule lugten med mundskyllemidler. Men mundskyllemidler hjælper ikke på længere sigt. Desuden bør mundskyllemidler med alkohol helt undgås, da det kan skade mere end det gavner.
Skrappe slankekure hvor blodsukkeret reduceres kan give dårlig smag i munden.
Dårlig ånde kan også komme ved mundtørhed (xerostomia). Det er vigtigt at man producerer nok spyt til at rense mundhulen. Mundtørhed kan opstå pga. visse mediciner, dårlige spytkirtler eller ved at ånde for meget gennem munden.

Rygning kan også være bevirkende til dårlig ånde.
Dårlig ånde kan også skyldes sygdom. Det kan være lungesygdom, diabetes, kronisk bihulebetændelse, betændte mandler, kronisk bronkitis, tarm-, lever- eller nyreproblemer. Hvis din tandlæge ser at du har god mundhygiejne men dårlig ånde, kan vi henvise dig til egen læge eller en specialist.

Det vil være en god idé at tage en liste med over den mad du spiser, samt navn på evt. medicin, operationer eller sygdom.

God teknik

Tandbørstning:

Brug en blød tandbørste. Generelt anbefales den metode der kaldes gnubbemetoden. Tandbørsten placeres så hårene rører både tandkød og tænder. På ydersiden børstes tænderne med tandbørstens hoved parallelt med tandrækken og på indersiden med tandbørstehovedet lodret. Når tandbørsten er placeret, bevæges den i små cirkelformede bevægelser. Bevægelserne skal være så små, at hårene kiler sig ind i tandmellemrummene. Herefter flyttes tandbørsten en tand ad gangen. Tyggefladerne børstes med små bevægelser frem og tilbage. Tag tid – et fuldt tandsæt skal tage to minutter at børste!
Man kan også bruge en elektrisk tandbørste. Især fysisk handicappede finder den et godt hjælpemiddel.
Gummer og gane skal også børstes dagligt med en blød børste med tandpasta.

Tandtråd:

Der kræves en del træning for at bruge tandtråd korrekt. Før tråden med savende bevægelser gennem mellemrummet mellem tænderne. Gnid den mod begge tandoverflader. Træk ren tråd frem for hvert nyt mellemrum. Husk at kør tråden op og ned på den bagerste side af de bagerste tænder, da tandbørsten ofte ikke kan nå helt om bagved.
Hvis der kommer en ubehagelig lugt på tråden, gentages proceduren indtil lugten er væk. Af hygiejniske årsager er det en god idé at vaske hænder når du er færdig.

Tungerenser:

Skyld tungen med lunkent vand. Før skraberen så langt tilbage på oversiden af tungen du kan uden at føle ubehag. Skrab fremad. Skyld skraberen og gentag til der ikke er mere belægning på tungen.

Du kan læse om rengøring af proteser under Behandling/Proteser.

Er du i tvivl eller har spørgsmål, så ring til klinikken på 49 13 37 69, eller spørg din tandlæge eller en af klinikassistenterne

Åbningstider og telefontider

Mandag:

08.00 - 17.00

Tirsdag:

08.00 - 17.00

Onsdag:

08.00 - 15.00

Torsdag:

08.00 - 16.00

Fredag:

08.00 - 14.00

Kompetent tandlæge i Nordsjælland

​​Leder du efter en tandlæge i Nordsjælland, hvor høj kvalitet og god service går hånd i hånd? Så kom forbi vores tandklinik i Espergærde. 

Rådgivende og servicemindede

​​Vi er der for vores patienter - ikke omvendt! Vi ønsker at alle skal have en god oplevelse i klinikken, derfor tilbyder vi den bedste service så du går glad herfra.

Nemt tilgængelige via bil og tog

P-forholdene er lige uden for døren og vi har handicapvenlig adgang. Vi ligger desuden ikke langt fra Espergærde station.

​Tandlægerne Duedahl-Skov

Nørre Torv 1
​3060 Espergærde​

Telefon: 4913 3769

E-mail:​ klinik@tandsund.dk

Åbningstider og telefontider

Mandag:

08.00 - 17.00

Tirsdag:

08.00 - 17.00

Onsdag:

08.00 - 15.00

Torsdag:

08.00 - 16.00

Fredag:

08.00 - 14.00

Tilmeld nyhedsbrev